Через "екстремістську діяльність": РФ остаточно відібрала у Порошенка Липецьку фабрику Roshen

Читать на русском
Автор
1290
Фабрика "Рошен" в Липецьку
Фабрика "Рошен" в Липецьку

Рішення "звернуто до негайного виконання"

У Росії остаточно "націоналізували" колишню Липецьку фабрику Roshen експрезидента Петра Порошенка. Акції та частки підприємства було звернено до доходу РФ.

Про це йдеться у повідомленні судової системи Липецької області. Цим же рішенням суд заборонив засновнику Roshen Петру Порошенку, його сину Олексію Порошенку та колишньому директору Липецької кондитерської фабрики Олегу Казакову діяльність на території держави-агресора.

"Жовтневим районним судом Липецька задоволені вимоги заступника Генерального прокурора Російської Федерації, який діє на користь Російської Федерації та захист прав невизначеного кола осіб, про заборону на території Російської Федерації діяльності Петра Порошенка, Олексія Порошенка, Олега Казакова у зв’язку з "екстремістською діяльністю". За рішенням суду, до доходу Російської Федерації повинні бути звернені акції АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" та 94,9976% часток у статутному капіталі ТОВ "Рошен", що належать "Центрально-Європейській кондитерській компанії", 5% часток у статутному капіталі ТОВ "Рошен "належать Олегу Казакову", — йдеться в повідомленні.

Рішення суду у адміністративній справі "звернуто до негайного виконання", але може бути оскаржено.

Нагадаємо, що Петро Порошенко володів цією фабрикою до 2014 року, але після початку агресії Росія заарештувала її та не дозволила продати. Тому, як казав сам політик, менеджмент Roshen закрив підприємство" у 2017 році. Частину обладнання вдалося перевезти до України. А перед самим закриттям підприємства змогли вивести $72 млн дивідендів. З 2014 року Липецька фабрика не отримувала фінансування з України.

Раніше ми писали про те, що ROSHEN потрапив у гучний скандал через відмову в роботі переселенці/