Квартиру і машину вже не купиш: нардеп пояснив, як ухилянтів змусять стати на військовий облік

Читать на русском
Автор
3458
Блокування рахунків
Блокування рахунків. Фото pic.kiev.ua

Якщо люди не зможуть користуватися картковими рахунками, почнуть масово знімати готівку

Після ухвалення законопроєкту про посилення мобілізації, ухилянтам можуть почати блокувати рахунки. Проте можливо, жорсткої міри блокування рахунків й не буде у остаточній редакції закону.

"Вона не пройде. Що таке блокування рахунків? Банк запросить вашу ідентифікацію: є у вас військовий облік чи нема? Якщо ви не зможете надати інформацію, що у вас є військовий облік, то ви не пройдете ідентифікацію і не зможете користуватися карткою. Це не блокування рахунків", — зазначив член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко в інтерв’ю "Телеграфу".

Якщо люди не зможуть користуватися картковими рахунками, почнуть масово знімати готівку. Однак зараз за готівку неможливо зробити велику покупку.

"Так, будуть кеш знімати, але що ви зараз можете за кеш купити, окрім як розрахуватися в магазині? Нічого: ні квартиру, ні машину, ні квиток на залізничний потяг. Все зараз в електронному варіанті. І більш як 150 тисяч гривень у нас не можна оплачувати кешем. Фактично за кеш ви можете десь хот-доги їсти, але не більше", — наголосив Івченко.

Детальніше читайте в повній версії інтерв’ю: Мобілізація апріорі не є добровільною: нардеп про блокування рахунків, кабінет призовника та виробництво зброї

Нагадаємо, що у "Слузі народу" назвали фейком слова Івченка щодо заборон вступати у виші для дітей ухилянтів. Там запевнили, що Верховна Рада таких планів не має і не матиме.