Над Україною помітили дивний пасажирський літак: звідки і куди він летів

Читать на русском
Автор
271106
Boeing 737-800 Новина оновлена 24 травня 2024, 21:06
Boeing 737-800. Фото flightaware.com

Борт з’явився на радарі приблизно о 21:30

У мережі поширюється інформація про те, що ввечері 22 травня над територією України буцімто пролетів пасажирський літак. І це при тому, що з початку повномасштабного вторгнення пасажирське авіасполучення з нашою країною було повністю припинено.

Про це повідомляє низка українських Telegram-каналів, посилаючись на дані Flightradar — моніторинговий сайт, який відстежує переміщення літальних апаратів у режимі реального часу по всій планеті. "Телеграф" перевірив цю інформацію і переконався, що дійсно вона присутня на сайті.

Йдеться про нібито пасажирський "Боїнг", який належить "Турецьким авіалініям". Він з’явився на радарі приблизно о 21:30 біля Білої Церкви, і за півгодини сів десь поруч із Вінницею. Тобто якщо такий політ справді здійснювався, то він був внутрішнім.

Що відомо про літак

За даними Flightradar, йдеться про пасажирський літак Boeing 737-800 з бортовим номером THY3901. Він належить турецькій компанії "Turkish Airlines" і в ніч на 23 травня справді здійснював політ поряд з Україною. Однак, згідно з інформацією з відкритих джерел, він летів не з Білої Церкви, а з Румунії до Анталії. Рейс був успішним та завершився вранці.

Що кажуть в Україні

UPD: "Телеграф" зв’язався з держпідприємством "Украерорух", яке займається обслуговуванням повітряного простору над Україною, та отримав відповідь від керівника Андрія Ярмака. Він зазначив, що дійсно стався "глюк" (технічний збій) у роботі Flightradar.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що перші польоти з українських аеропортів можуть поновитися вже до кінця 2024 року.