Без нього не обслуговиватимуть: які адмінпослуги стануть недоступні без військового квитка

Читать на русском
Автор
747
Військовий квиток Новина оновлена 12 червня 2024, 14:09
Військовий квиток. Фото Колаж "Телеграфу"

"Блокування" не запроваджуватимуть на "критично важливих" послугах

Громадянам України без військово-облікових документів будуть частіше відмовляти в адміністративних послугах. Таку заяву зробив міністр юстиції Денис Малюська.

Голова Мін’юсту зазначив, що це стосується "сотень, якщо не тисяч" різних послуг, які важливі для комфортного життя". Подробиці посадовець розповів в інтерв’ю, опублікованому на YouTube-каналі "Це ніхто не буде дивитись".

За словами міністра, закон про адміністративні послуги передбачає, що при зверненні громадян за якоюсь послугою держава може вимагати військово-облікові документи. Це буде умовою для їх надання.

"Це нормальний, правильний, природний процес. На моє переконання, він буде з'являтися все частіше. Все частіше для надання послуг військовозобов'язаним держава буде запитувати військово-обліковий документ", — зазначив Малюська.

Він вважає, що це призведе до того, що українці будуть більш помітні для держави. В той же час він підкреслив, що "блокування" не запроваджуватимуть на "критично важливих" послугах, а також пов'язаних із дітьми та сім'єю військовозобов'язаного.

Раніше "Телеграф" розповів читачам, хто може перевіряти військово-облікові документи під час мобілізації.