"Все за планом": Зеленський прокоментував контрнаступ РФ у Курській області (оновлено)

Читать на русском
Автор
4080
Володимир Зеленський Новина оновлена 12 вересня 2024, 18:11
Володимир Зеленський. Фото Колаж "Телеграфу"

Глава держави пояснив ситуацію із наступом росіян

Російські війська розпочали контрнаступ у Курській області, де з 6 серпня поточного року продовжуються бої. Попри це все йде за українським планом.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час свого виступу 12 вересня. Він коротко прокоментував цю тему та дав зрозуміти, що ситуація під контролем.

"Росіяни розпочали контрнаступальні дії в Курській області. Все йде за нашим українським планом", — сказав глава держави.

Тим часом російське Міністерство оборони вже встигло заявити, що війська РФ нібито повернули під контроль 10 населених пунктів у Курській області, раніше зайнятих ЗСУ.

"Під час ведення наступальних дій підрозділами угруповання військ "Північ" протягом двох діб звільнено 10 населених пунктів: Апанасівка, Бяхове, Вишневка, Вікторівка, Раптове, Гордіївка, Краснооктябрський, Обухівка, Снагость та 10-й Октябрь".

Оновлено:

Аналітик BILD повідомляє, що контратака ЗС РФ у Курській області прорвала оточення на річці Сейм. У середу, 11 вересня, російські війська перейшли в контрнаступ у Курській області за підтримки танків та бронетехніки. Як повідомляє експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, вони відкинули ЗСУ з-під села Кореневе, а також вибили українців із сіл Краснооктябрьске, Снагость та Комарівка. Йдуть бої за село Вишневка, через яке проходить залізниця.

Тобто російські війська розірвали зі сходу оточення, до якого потрапили наприкінці серпня. На півночі вони були відрізані річкою Сейм, на заході та півдні — держкордоном з Україною.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що українські військові спробували прорватися на новій ділянці в Курській області. Вони штурмували одразу два населені пункти.