Прогнози щодо Покровська тривожні: що там зараз відбувається, та за скільки кілометрів вже росіяни (карта)

Читать на русском
Автор
Ситуація на Покровському напрямку Новина оновлена 04 жовтня 2024, 17:44
Ситуація на Покровському напрямку. Фото Колаж "Телеграф"

Половина міста без електрики, газу та водопостачання

Російська армія продовжує атакувати Покровський напрямок, щодня скидаючи на міста бомби та дрони. Наразі приблизно 80% критичної інфраструктури Покровська знищено. Половина міста без електрики, газу та водопостачання.

Про це розповів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк в етері телемарафону "Єдині новини".

Станом на 4 жовтня лінія зіткнення проходить менш ніж за сім кілометрів до околиць Покровська. Російська армія щодня обстрілює місто. Так, тільки за 3 жовтня внаслідок ударів РФ було поранено четверо місцевих.

Сергій Добряк наголосив, що наразі окупанти залишили без світла понад 10 населених пунктів громади. Але, попри це, у Покровську досі працюють лікарі, а також магазини та ринки.

"Майже половина міста і 10 сіл, і ще місто Родинське залишається без світла. І відновити надважко, неможливо майже. І ворог все одно гатить по енергетичній інфраструктурі кожного дня. Вони намагаються залишити нас без світла, як залишили вже без води і газу. Виживають і вбивають наше населення", — сказав він.

Водночас у розвідувальному центрі Сил оборони Естонії роблять невтішний прогноз на хід боїв за Покровськ. Адже є ймовірність, що українські сили можуть бути змушені залишити місто вже до кінця року.

За словами заступника командувача Розвідувального центру Сил оборони Естонії підполковника Янека Кессельманна в коментарі виданню ERR, армія РФ продовжує утримувати ініціативу на фронті на своєму боці. Тому ймовірність того, що вона змусить ЗСУ відступити від Покровська велика.

За його словами, у середньому щодня фіксується 167 атак на лінії фронту, і майже половина з них на Донецькому напрямку.

"У напрямку міста Покровська, яке є центром атак, РФ за останній тиждень просунулася приблизно на один-два кілометри, а відстань до околиць Покровська, наскільки нам відомо, становить близько п'яти-семи кілометрів", — додав Кессельманн.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відбувався відхід ЗСУ з Вугледару та де тепер сконцентрують зусилля росіяни.