Винен Бандера? Поляки закликають не голосувати за Україну на Євробаченні 2024 (фото, відео)

Читать на русском
Автор
520
Яна Шимаєва, вона ж Jerry Heil, розлютила поляків одним лише світшотом
Яна Шимаєва, вона ж Jerry Heil, розлютила поляків одним лише світшотом. Фото instagram.com

Поляки обурені написом на світшоті української співачки Jerry Heil

Поляки закликають утриматися від голосування за український жіночий дует у конкурсі пісні Євробачення 2024. А все через світшот 28-річної співачки Jerry Heil, на якому розписано слово Banderaciaga ("Бандера_сіага", як Balenciaga — назва іспанського модного бренду одягу).

Користувачів обурив саме цей напис, бо він популяризує особистість самого Степана Бандери. В мережі почали залишати різні коментарі, закликаючи не підтримувати Україну на Євробаченні у 2024 році через позицію артистки.

Поляки почали бойкотувати українок ще до початку першого півфіналу 7 травня. Наразі вони активно закликають у мережі не підтримувати українок у фіналі Євробачення, який має відбутися у суботу, 11 травня.

яна шимаєва

"Ну, цього разу я не голосуватиму за Україну. Якщо Україна зосередиться на просуванні Бандери у своїй історичній політиці, це відштовхне Європу, яка має ясну думку про нацистських колабораціоністів", — написала в мережі польська політична діячка Анна-Марія Жуковська.

На своїй сторінці у TikTok українська артистка Яна Шемаєва (вона ж Jerry Heil) 3 березня опублікувала відеоролик, де виконала конкурсну композицію дуету Teresa & Maria. На момент зйомки вона була одягнена у світшот від українського бренду HYPE LABS.

@jerryheil Трек продовжує виводити нас в світові чарти🫨😍 яку частину найчастіше наспівуєте? #jerryheil ♬ Teresa and Maria - Jerry Heil
одяг на дівчині Banderaciaga
світшот на дівчині Banderaciaga

Нагадаємо, що сама Польща у 2024 році не пройшла у фінал Євробачення. Загалом у списку фіналістів значаться виконавці з 10 країн.