САУ "Богдана" — це дітище Сергія Пашинського. І над її "батьком" нині відбувається розправа - Тетяна Чорновол

Читать на русском
Автор
1083
САУ "Богдана"
САУ "Богдана". Фото Командування об'єднаних сил ЗСУ

Військова Тетяна Чорновол відреагувала на справу проти Сергія Пашинського

Сьогодні в стрічці ФБ мені вигулькнула ода на честь САУ "Богдани". Дико, що в цей момент відбувається розправа над батьком цієї САУ.

САУ "Богдана" це — музика, слова і виконання Сергія Пашинського.

Так, котики, ви цього не знаєте…Бо наше українське суспільство не хоче знати нічого крім негативу. У когось взагалі хоч думка пробігала, що когось в цій країні треба нагородити орденом за "Богдану"? У нас багато військових "працівників" Богдани отримали заслужені ордени за бойові успіхи, наприклад, за звільнення Зміїного. А чому не отримав орден батько цієї зброї?

А тепер трохи про цифри. Держава вклала "0" грн в розробку "Богдани", і лише купує готовий продукт за 2 млн євро/штука. Для порівння — польська САУ "Краб" коштував країні 13 млн євро за штуку.

Це вже мега позитив, бо на початку вторгнення єдиний екземпляр "Богдани" підлягав знищенню… А тепер ЗСУ отримує 4 нові штуки в місяць… і всі хвалять.

Але є питання: ви щось чули про успіхи згаданих вище "Крабів"? Може, це і правильно, що не оприлюднюється інфа про те, що у "Крабів" снаряди розриваються в стволі…

Проте було би справедливо, щоб була кримінальна справа проти персон, які з 19 року блокували виробництво "Богдани", а натомість закупали "Краби"?

І було би справедливо і правильно не саджати Пашинського в тюрму, а нарешті нагородити і дати йому заслужене визнання і не перешкоджати йому в інших проектах з озброєння армії.

Я завжди підтримувала Пашинського, бо я знала скільки всього робиться ним для озброєння країни. А скільки всього не робиться…Бо знищення Пашинського — це не лише бзік Банкової, це якесь національне хобі.

Повірте, спеціалісти такого класу на дорозі не валяються. Іншого такого в країні не має.

Зараз я розказала про "Богдану", завтра і післязавтра я розкажу про іншу зброю. Це дико і сумно, але майже все українське озброєння на фронті, яке ефективне, якісне і не дороге, — це проєкти Пашинського.

Хотіла би і я, щоб таких Пашинських було багато. Але на жаль…

А тепер питання, що буде з усім тим виробництвом зброї, якщо Пашинського знищать?

Ви вірите, що якщо Єрмак чи будь-хто прибере до рук всі проєкти Пашинського, вони і далі будуть літати?

Навряд, бо за 2 роки війни від зелених менеджерів нічого не полетіло.

Тобто ми в патовій ситуації, як-то кажуть, роль особистості в історії. Це погано, що історія наших українських успіхів в озброєнні залежить від особистості Пашинського.

Але так воно є.

Отож, що ви вибираєте, котики: веселе видовище — розправу над Пашинським за фейковими звинуваченнями 10-літньої давнини чи озброєння ЗСУ, від якого залежить ваше життя?

До речі, це Ваш вибір, українці. Так, посадку Пашинського замовив Зеленський. Проте він уникає дій, які не популярні в суспільстві.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.