Ми підійшли до краю: роботодавцям в Україні час брати "неідеальних" і забути про "вище, круче, пєрвєє" - Наталія Слинько

Читать на русском
Автор
3174
Наталія Слинько
Наталія Слинько. Фото Колаж "Телеграф"

Портрета "ідеального кандидата" більше не існує

Це не кадровий голод.

Це ми підійшли до краю своїх обмежень. І більше не зможемо їх використовувати.

Переважна більшість наймаючих менеджерів не вміють, не хочуть і не здатні створювати середовище, команди й системи. Вони нескінченно шукають най- най- най.. кращих, розумних, вмотивованих, неамбіційних, але продуктивних.

І поки на ринку праці існувала пропозиція з кандидатів, вони постійно могли перебирати й поводитися у власних командах як завгодно, бо було кого нового взяти на роботу.

Станом на зараз саме поняття "портрет ідеального кандидата" більше не працює, не актуально і часто просто неможливо.

Нема більше ніяких ідеальних кандидатів.

Є виснажене емоційно суспільство, яке не хоче і не буде більше в "вище, круче, пєрвєє" і "нехай докаже, що зможе, а ми потім подумаємо, чи вартий"

Саме тому ми дійшли до краю: тим, хто хоче розвиватися як бізнес, пора подивитись навколо і прийняти реальність (і перестати довбати своїх рекрутерів за відсутність кандидатів), вчитись бути емоційною опорою і навчитись бачити в наявних кандидатах потенціал для виконання роботи. Створювати системи, де просту роботу роблять після 3х денного навчання, або ШІ. Де замість 8 фахівців для внесення даних- одна ERP, електронний документообіг і навчені співробітники.

І навчитись приймати на роботу:

  • Молодих людей
  • Людей з інвалідністю, з вадами, обмеженнями і ін.
  • Ветеранів і ветеранок
  • Людей 45+, 50+ і навіть 65+
  • Жінок з дітьми (дивно, але так) etc

Реальність пора прийняти й власні обмеження передивитись і позбавитися зайвого. І приймати на роботу "неідеальних" вже хоча б не з поваги до людей, а з дефіциту ресурсів.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.