Долар не збирається стабілізуватись: до якого курсу готуватись найближчими днями

Читать на русском
Автор
Банкнота
Банкнота. Фото Pixabay

Є певні причини, що впливають на ціноутворення валюти

Валютний ринок в Україні вже певний час не може похизуватись зафіксованими показниками. За словами деяких фахівців, протягом цього тижня курс не підвищуватиметься понад 39 гривень.

Як прогнозує фінансовий аналітик Андрій Шевчишин у коментарі для ТСН, Україна досі в очікуванні фінансової допомоги від партнерів. Тому ціна валюти може зазнавати певних змін.

Однак, за словами фахівця, на долар насамперед можуть впливати й внутрішні фактори.

"Курс долара в Україні у першу чергу стабілізували внутрішні фактори. Такі як, зменшення ажіотажу навколо проєкту закону про мобілізацію, коли, зокрема, було відхилено пропозицію про блокування рахунків тих, хто ухиляється від призову", — мовиться у виданні.

Він додає, що такі дії стали причинами припинення зняття коштів з рахунків і зменшення попиту на американську валюту.

Аналітик каже, що курсову стабільність на готівковому ринку наразі чекати не варто, але з 18 по 21 січня курс долара буде 39 гривень або трохи нижче.

Курс долара в Україні станом на 18 січня

За даними порталу "Мінфін", у четвер, 18 січня, середній курс долара в українських банках становить 37,90 грн (купівля) та 38,50 (продаж). Готівковий курс — 38,30 (купівля) та 38,45 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України — 37,89.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що курс долара в Україні може зрости. Американська валюта може подолати позначку 40 гривень.