Ідентифікацію тепер можна пройти вдома: кому з пенсіонерів не потрібно йти у банк

Читать на русском
Автор
1640
Гривня
Гривня. Фото Відкриті джерела

Це буде набагато легше для тих, хто не має можливості звернутись у відповідні установи

Деяким особам пенсійного віку треба буде пройти фізичну перевірку. І якщо людина не може прийти сама в банк, то наразі ідентифікація може відбутись вдома у вигляді відеозв'язку.

Як повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, це стосуватиметься тих, які мають статус ВПО. Для такої процедури пенсіонеру необхідно буде заздалегідь записатись на проходження ідентифікації.

Інструкція, як правильно записатись на підтвердження особи

Для цього необхідно виконати такі кроки:

  • Зайти на вебпортал електронних послуг ПФУ за посиланням.
  • У верхній частині екрана обрати вкладку "Ідентифікація у режимі відеоконференцзв’язку" та натиснути на неї.
  • У формі, що з’явиться на екрані, заповнити всі поля, позначені зірочкою.
  • За необхідності вказати вид послуги, яку необхідно забезпечити під час відеоідентифікації (перекладач жестової мови, фізичний супровід персонального асистента або помічника тощо).
  • До заяви можна додати скан-копії документів: паспорта, пенсійного посвідчення, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, свідоцтва про народження, трудової книжки тощо.
  • Після цього натиснути "Подати заяву".

Варто зауважити, що записатись на ідентифікацію можуть опікуни чи піклувальники осіб, які є повністю або частково недієздатними.

Після подачі заяви на проходження ідентифікації у режимі відеоконференцзв’язку з вами зв’яжеться уповноважений працівник органу ПФУ для узгодження часу і способу проведення відеоідентифікації.

Проходження фізичної перевірки може відбутись в Google Meet, Signal, Skype, Telegram, Viber, WhatsApp чи Zoom. Заявник може сам обрати одну з платформ.

Відеоідентифікація здійснюється протягом 30 календарних днів, але не раніше 10 робочих днів із дати подання заяви (звернення).

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, хто з пенсіонерів в Україні розраховуватиме на достроковий вихід на відпочинок.