Дорожчати не буде, але є момент: банкір розповів, що буде з курсом валют наприкінці травня

Читать на русском
Автор
Курс валют на 20-26 травня Новина оновлена 18 травня 2024, 10:14
Курс валют на 20-26 травня. Фото Колаж Телеграфу

Залежно від валюти середня різниця між курсами міжбанку і готівкового ринку складе 0,5-0,7 грн

З наступного тижня, 20-26 травня, в Україні ситуація на валютному ринку буде більш спокійною за останні кілька місяців. Адже нові послаблення на валютному ринку для бізнесу, що діють від 4 травня, суттєво не позначаться на балансі попиту та пропозиції.

Про це розповів банкір Тарас Лєсовий. За його словами, Нацбанк обрав на травень тактику регульованої девальвації, а відтак можна розраховувати, що за підсумками місяця курс долара перебуватиме в діапазоні 39,7-40 грн, тобто потенційно курс гривні до долара може втратити максимально від 0,2 грн до 0,5 грн.

Прогноз курсу:

  • 39-40 грн/долар та 41-43 грн/євро;
  • 39-41 грн/долар та 41-43,5 грн/євро.

Залежно від валюти середня різниця між курсами міжбанку і готівкового ринку складе 0,5-0,7 грн.

Банкір каже, що ритмічність та обсяг макрофіну, обсяги міжнародних валютних резервів (понад 43 млрд доларів) створюють міцне підґрунтя для подальших кроків регулятора з лібералізації валютного ринку.

Середні тижневі курсові відхилення будуть в межах 1,5-2% від стартового курсу тижня.

"Таким чином, наступний тиждень не внесе на ринок глобальних змін: натомість можна розраховувати, що курсові коливання мало чим відрізнятимуться від двох попередніх тижнів. Ринок перебуватиме в стані легких і малопомітних курсових коливань, що будуть цілком задовільними і незагрозливими для загальної архітектури ринку", — резюмував фінансист.

Раніше "Телеграф" розповідав наскільки може здорожчати долар протягом року.