У Києві перейменували станції кільцевої електрички: як вони тепер називаються

Читать на русском
Автор
Київська кільцева електричка
Київська кільцева електричка. Фото kyivcityexpress

Актуальна інформація для мешканців та гостей столиці

У четвер, 18 січня, депутати Київради, під час пленарного засідання, перейменували десять міських об’єктів залізничного транспорту. Ця ініціатива має допомогти пасажирам краще орієнтуватися в історичних районах столиці.

Так, було змінено назви не лише зупинок столичної кільцевої електрички, а й деяких інших київських залізничних об’єктів. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міськради Руслан Кандибор.

Відомо, що за рішенням депутатів Київради було перейменовано одну залізничну станцію та вісім залізничних платформ, а також присвоєно нову назву залізничному мосту через річки Дніпро та Десенка.

Так, депутати Київради перейменували наступні столичні об’єкти залізничного транспорту:

  • залізничну станцію "Київ-Дніпровський" на залізничну станцію "Микільська Слобідка";
  • зупинкову платформу "Рубежівський" на зупинкову платформу "Берестейська";
  • зупинкову платформу "Зеніт" на зупинкову платформу "Куренівка";
  • зупинкову платформу "Лівий Берег" на зупинкову платформу "Березняки";
  • зупинкову платформу "Троєщина-2" на зупинкову платформу "Райдужний";
  • зупинкову платформу "Троєщина" на зупинкову платформу "Воскресенка";
  • зупинкову платформу "Київська-Русанівка" на зупинкову платформу "Русанівка";
  • зупинкову платформу "Північна" станції "Київ-Пасажирський" на зупинкову платформу "Вокзальна";
  • зупинкову платформу "Вишгородська" на зупинкову платформу "Пріорка".
Схема київської кільцевої електрички

Крім цього, чиновники перейменували залізничний позакласний міст на північному півкільці через річки Дніпро та Десенка на "Рибальський залізничний міст".

Варто зазначити, що "Укрзалізниця" вже 4 місяці в озвученні станцій використовує одночасно стару та нову назви, щоб пом’якшити звикання. А кілька днів тому УЗ розмістила у вагонах оновлену схему, де продубльовано обидві назви.

Схема київської кільцевої електрички

Раніше повідомлялося, що над новими назвами працювала спеціальна робоча група, яка складалася з представників громадськості та "Укрзалізниці", а також експертів та представників комісії КМДА з питань найменувань. Після цього за запропоновані нові назви люди голосували у додатку "Київ Цифрової".

Також "Телеграф" розповідав про те, що у Києві планують перейменувати ще 14 вулиць, назви яких пов’язані з Росією чи її сателітами. Як зазначив секретар Київської міської ради, ініціатор пропозиції про перейменування Володимир Бондаренко, цього року Київ має завершити процес дерусифікації та перейменувати кожен міський об’єкт, назва якого пов’язана з Росією, а також її радянським та імперським минулим.