На купівлі генераторів розтратив майже 2 мільйони: у Києві судитимуть чиновника КМДА

Читать на русском
Автор
Зловмиснику загрожує в’язниця
Зловмиснику загрожує в’язниця. Фото Поліція Києва

Досудове розслідування по цій справі завершено, а обвинувальний акт направлено до суду

Чиновник Київської міської державної адміністрації уклав з одним із підприємств договір про закупівлю електрогенераторів за завищеними цінами. Внаслідок своїх дій зловмисник розтратив із бюджету столиці близько 2 мільйонів гривень.

За цей злочин чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Про це повідомили у прес-службі Поліції Києва.

Відомо, що у червні минулого року слідчим вдалося викрити чиновника КМДА, який, зловживаючи своїм службовим становищем, розтрачував бюджетні кошти в особливо великих розмірах.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що чиновник уклав договір із підприємством про закупівлю генераторів електроживлення та автономних обігрівачів для столичних пунктів обігріву. На це виділялись кошти із резервного фонду бюджету міста. При цьому зловмисник придбав генератори за завищеними цінами.

Своїми діями він завдав бюджету Києва збитків у розмірі 1 829 166 гривень.

Слідчі повідомили чиновника про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Наразі поліцейські завершили досудове розслідування та направили обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що київському екс-депутату загрожує в’язниця за підробку документів, незаконне присвоєння земельної ділянки та будівництво на її території торгово-розважальних павільйонів. Усі дозволи зловмисник підробив та запевнив їх "липовими" печатками.