У Києві біля станції метро почнуть масово демонтувати кіоски: у чому причина

Читать на русском
Автор
628
МАФи знесуть
МАФи знесуть. Фото Відкриті джерела

Роботи на локації триватимуть певний проміжок часу

У Голосіївському районі Києва комунальники найближчим часом почнуть проводити демонтаж та перенесення до іншого місця тимчасових споруд. Кіоски зноситимуть біля станції метро "Либідська".

Споруди тут перешкоджають руху пасажирів, і тому їх було вирішено ліквідувати. Про це повідомили у прес-службі Департаменту територіального контролю Києва.

Так, комунальники демонтують 13 кіосків, розміщених біля станції метро "Либідська". Метою цієї ініціати є недопущення перешкод на шляхах евакуації та слідуванню пасажирів до вказаної станції метро і назад. Кіоски перенесуть на інші локації, де вони не перешкоджатимуть прямуванню пасажирів до підземки під час тривоги.

Крім цього, демонтаж хаотично розташованих кіосків — це ще один крок до очищення громадського простору в столиці.

Варто зазначити, що раніше у Києві демонтували тимчасові споруди біля станцій метро "Лук’янівська", "Дорогожичі", "Політехнічний інститут", "Житомирська", "Звіринецька", "Берестейська", "Героїв Дніпра" та "Шулявська".

На всіх локаціях було проведено роботи з благоустрою, а на деяких з них з’явилися громадські простори або облаштовані сквери.

МАФи демонтують біля станції метро "Либідська"

Для довідки: "Либідська" — 27-а станція Київського метрополітену. Розташована в Голосіївському районі, на Оболонсько-Теремківській лінії, між станціями "Палац Україна" та "Деміївська". Відкрита 30 грудня 1984 року під назвою "Дзержинська". Нинішню назву отримала 2 лютого 1993 року по річці Либідь, що протікає вздовж Великої Васильківської вулиці.

З 2011 року станція має статус "щойно виявленого об’єкта культурної спадщини", пам’ятник архітектури та містобудування, а також монументально-декоративного мистецтва. Після закриття шести станцій метро на "синій" гілці через підтоплення, "Либідська" тимчасово є південною кінцевою станцією на другій (Оболонсько-Теремківській) лінії Київського метрополітену.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Києві біля залізничного вокзалу активно демонтують кіоски з шаурмою та кавою. Споруди тут було зведено незаконно і тому їх було вирішено ліквідувати.