На Київщині повністю відновили рух мостом через річку Ірпінь (фото)

Читать на русском
Автор
Рух мостом відновлено
Рух мостом відновлено. Фото Міністерстві відновлення України

Актуальна інформація для автовласників, пасажирів та пішоходів

У середу, 7 лютого, рух для автотранпорту та пішоходів мостом через річку Ірпінь, розташованого поблизу Гостомеля в Київській області, повністю відновили. Проїзд лівою частиною цього мосту відкрили ще в січні, а сьогодні була відкрита і права його частина.

Таким чином транспортне сполучення між Києвом та Гостомелем на міжнародній трасі М-07 сполученням "Київ — Ковель — Ягодин" повністю відновлено. Про це повідомили на офіційній сторінці Міністерства відновлення України у Телеграм.

Так, міст має чотири смуги руху та два тротуари. Ширина проїжджої частини складає 18 метрів. Враховуючи високу інтенсивність руху на цій ділянці траси, роботи з усунення останніх недоліків продовжуються.

Рух мостом повністю відновили

У рамках капітального ремонту мосту через річку Ірпінь було демонтовано зруйновані конструкції, влаштовано опори та балки прогонової будови, здійснено бетонування та гідроізоляцію, заасфальтовано проїжджу частину, облаштовано поручневе та бар'єрне огородження, а також встановлено освітлення.

Міст відбудували і привели до ладу

Нагадаємо, що міст через річку Ірпінь був зруйнований росіянами навесні 2022 року.

Одразу після деокупації Київської області транспортне сполучення здійснювалося тимчасовою переправою, яку облаштували навесні 2022 року.

Так виглядав зруйнований міст через річку Ірпінь
Рух раніше зруйнованим мостом повністю відновили

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що у Романівці офіційно було відкрито міст через річку Ірпінь. Тут відновився рух транспорту одразу кількома смугами. Як відомо, на початку війни міст був підірваний українськими військовими.