У Києві встановлюють нові блокпости: для чого вони потрібні і що каже влада

Читать на русском
Автор
1631
У столиці продовжують з’являтися мобільні блокпости
У столиці продовжують з’являтися мобільні блокпости. Фото Соцмережі

Тема із повістками на блокпостах не перестає хвилювати городян

В Оболонському районі Києва на дорогах з’явилися пересувні блокпости із військовими, які зупиняють автомобілі. Новина про це не на жарт схвилювала городян і люди припустили, що таким чином представники територіальних центрів комплектації роздають повістки.

Як виявилось, блокпости були встановлені для проведення тренувань. Про це у коментарі "24 Каналу" розповів керівник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко.

Так, в Оболонському районі Києва було встановлено пересувні блокпости, на яких помітили представників ТЦК та СП, а також військових та правоохоронців. Люди у формі зупиняли автомобілі, спілкувалися з городянами на вулицях та перевіряли документи.

За словами Попко, блокпости є частиною навчань, які проводили військові на території Оболонського району Києва. Він наголосив, що захист столиці та її мешканців потребує постійного вдосконалення навичок співробітників усіх спецструктур.

Пересувні блокпости схвилювали городян

"Ці тренування передбачають розгортання тимчасових блокпостів, встановлення обмежувальних знаків, елементів інженерних загороджень. За умовами навчань відбувається відпрацювання перевірки транспорту, документів, певні демонстраційні, пошукові та контрдиверсійні заходи", — зазначив керівник КМВА.

Він додав, що головним завданням навчань було вдосконалення системи управління, організації та ефективної взаємодії для забезпечення громадської безпеки.

Попко також заявив, що згодом мобільних блокпостів у столиці побільшає, а подібні навчання проходитимуть на регулярній основі.

Варто зазначити, що спочатку на Фейсбук-сторінці Оболонського районного ТЦК з’явився пост про те, що блокпости було встановлено для виявлення російських диверсійно-розвідувальних груп.

Фото та сам пост були видалені

У пості також були фотографії, на яких видно, що центральні вулиці району перекриті повністю або частково військовими, представниками ТрО, а також співробітниками поліції. Крім цього, на одному зі знімків можна помітити водія, який тримає в руках папір, схожий на повістку.

Згодом пост був видалений.

Скрін видаленого посту

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що військові дали вичерпну відповідь щодо повісток на нових блокпостах Києва. Зазначається, що блокпости є "стабільно діючим засобом" пошуку неблагонадійних осіб, до числа яких входять і ті, хто ухиляється від мобілізації.