Кличко переїхав жити в елітний заміський особняк із бункером і вертолітним майданчиком під Києвом - ЗМІ (фото)

Читать на русском
Автор
1200
Мер Києва все частіше відвідує свій заміський будинок
Мер Києва все частіше відвідує свій заміський будинок. Фото Колаж "Телеграф"

Столичний градоначальник, мабуть, втомився від міської метушні

Мер Києва Віталій Кличко після розлучення зі своєю дружиною Наталією Єгоровою став власником елітного заміського будинку-шале, в якому почав проводити все більше часу. За інформацією ЗМІ, політик вирішив взагалі переселити зі свого столичного дворівневого пентхауса в закрите селище під Києвом.

Кортеж Кличка вже кілька разів спостерігали під час руху із села Лютіж, де знаходиться його заміський будинок, у напрямку до Києва. Про це розповіли журналісти "Інформатора" у своєму розслідуванні.

Так, Віталій Кличко після 25-річного шлюбу з Наталією Єгоровою у 2023 році заявив про розлучення. Колишнє подружжя розділило майно і розійшлося без скандалів.

Після розлучення у мера Києва у декларації з’явилася інформація про "суттєві зміни у майновому стані". Як виявилось, Кличко передав у власність Єгоровий особняк у Гамбурзі, а вона йому — будинок відпочинку у Лютежі під Києвом загальною площею 785,5 квадратних метрів та вартістю 69 125 021 гривень.

Декларація Кличка

До поділу майна елітний котедж під Києвом та земельна ділянка належали Єгоровій. Судячи з даних із декларації Кличка, маєток придбали у 2013 році, а вартість будинку, на той момент, становила 3 млн 620 тисяч гривень. Ціна земельної ділянки на 2500 квадратних метрів не вказувалася.

Декларація Кличка
Декларація Кличка

Останнім часом, за інформацією ЗМІ, кортеж Кличка все частіше стали помічати саме в селі Лютіж Київської області, де й знаходиться його розкішний будинок-шале.

У селі Лютеж під Києвом розташовуються елітні особняки

Резиденція розташована на березі Київського моря. На території заміського будинку є марина для катерів, пляж та пляжний будиночок, плавуча пристань та вертолітний майданчик.

Будинок Кличка у Лютежі/ Фото: Інформатор

Заміський особняк збудований з дерева у стилі альпійського шале. Будинок оточує густий ліс, а також мешканці особняка мають прямий вихід до води та власний пляж.

Цікаво, що на території будинку розташований просторий підземний бункер.

Бункер біля будинку Кличка у Лютежі/ Фото: Інформатор

Елітний будинок розташований на закритій території, яка знаходиться під пильним наглядом охорони – сюди не пускають сторонніх. Сусідом мера є його брат — Володимир Кличко.

Поруч із заміським особняком мера Києва знаходиться елітне котеджне містечко New Haven Luxury Village на території якого є вертолітний майданчик, СПА-центр, марина для яхт та тренажерний зал.

New Haven Luxury Village
New Haven Luxury Village

Нагадаємо, що наприкінці 2023 року Віталій Кличко закінчив поділ майна з колишньою дружиною.

Будинок у Гамбурзі міський голова отримав від брата на часткове погашення заборгованості та одразу ж передав його колишній дружині в рахунок поділу спільного майна.

Цього ж дня Віталій Кличко вступив у права на будинок відпочинку у Лютежі під Києвом загальною площею 785,5 кв. м та вартістю 69 125 021 гривень. Його меру передала колишня дружина Наталія Єгорова.

Також вона передала Кличку права на автомобіль Land Rover Discovery 3.0 2013 випуску. Машину оцінено у 911 436 гривень.

Єгорова передала Кличку права на автомобіль Land Rover Discovery

Крім того, Кличко та Єгорова поділили гроші в США (4 092 000 грн) та в Монако (2 659 800 грн), згідно з договором про поділ майна подружжя.

Колишнє подружжя поділило гроші

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Кличко неодноразово потрапляв у скандали через хаотичну забудову Києва. Крім цього фахівці не раз звертали увагу на те, що за мера Кличка Київ втрачає зелені зони, а не приростає ними.