У Києві судитимуть адвоката, який на смерть збив військового: скільки йому світить

Читать на русском
Автор
Чоловік помер на місці аварії
Чоловік помер на місці аварії. Фото Колаж "Телеграф"

Водій легковика рухався у тумані і не впорався з керуванням

Адвокат, який збив на смерть військового на блокпосту на в’їзді до Києва, незабаром постане перед судом. Розслідування по цій справі було завершено, а 45-річного водія звинуватили у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Про подробиці резонансної аварії розповіли у прес-службі Прокуратури Київської області.

Так, слідство встановило, що 45-річний водій Honda Civic рухався середньою смугою Об’їзної дороги у напрямку Броварського проспекту зі швидкістю 80-100 кілометрів на годину, хоча максимально дозволена швидкість на цій ділянці — 50 км/год.

Наближаючись до блокпосту, через туман водій не оцінив дорожню обстановку і не побачив на цій смузі інші автомобілі, які стояли з увімкненими габаритними вогнями. Чоловік в останній момент спробував уникнути зіткнення та об’їхати автомобілі праворуч, проте внаслідок маневру водій скоїв наїзд на 47-річного військовослужбовця. Від отриманих травм постраждалий помер на місці події.

Зазначається, що на момент аварії водій 1978 року народження перебував у тверезому стані.

Кадри з місця аварії

За цим фактом було порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

Наразі розслідування по справі завершено, а Київська міська прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо 45-річного водія автомобіля Honda Civic.

Винуватцю аварії загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Його подальшу долю вирішить суд.

Кадри з місця аварії

Нагадаємо, що смертельна ДТП сталася у Деснянському районі Києва на в’їзді до міста 22 жовтня 2023 року. Тоді Honda Civic збила на смерть військовослужбовця, який ніс службу на стаціонарному блокпосту.

Загиблим виявився Василь Кирій, який з квітня 2022 року став до лав Добровольчого формування Броварської міської територіальної громади №1 "Дозор".

Також стало відомо, що винуватцем ДТП став адвокат Віталій Туровський. Цікаво, що на сайті адвокатського об’єднання, де працює Туровський, зазначено, що його спеціалізація — адмінпорушення, пов’язані із керуванням транспортними засобами у стані сп’яніння.

Турівський Віталій Вікторович

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що на в’їзді до Києва водій автомобіля Renault збив жінку-військову, яка несла службу на блокпосту і переходила дорогу нерегульованим пішохідним переходом.