Спека повертається з новими силами: киянам прогнозують три пекельні дні

Читать на русском
Автор
Спека повертається з новими силами: киянам прогнозують три пекельні дні Новина оновлена 06 липня 2024, 15:47

У деякі періоди можна чекати +37…+38 градусів

Після нетривалого приходу дощів, що спричинило похолодання в Києві, спека повертається з новою силою. Тож мешканцям міста варто бути готовими до того, що стовпчики термометра знову безконтрольно поповзуть нагору.

Подібним прогнозом діляться сайти meteo.ua та meteofor. Зазначається, що пік спеки випаде на 12-14 липня, після чого спека трохи спаде.

Зазначається, що показники нижче за +30 градусів протримаються лише на вихідних, а вже з понеділка температура знову почне стрімко підійматися.

Синоптики прогнозують, що в деякі моменти дня температура повітря в період з 12 до 14 липня може підійматися вище за +35 градусів. Проте вже наступного понеділка до столиці знову прийде хмарна погода, а потім і дощі, що зробить спеку трохи більш стерпною, проте істотного похолодання чекати не варто.

Варто зазначити, що синоптики Укргідрометцентру повідомляли, що пекельна спека пов’язана з надходженням потоку гарячого повітря з Африки. При цьому в частині України температура повітря взагалі в цей період може перевалити за +40.