Україна вперше близька до "Оскара": режисер оцінив шанси на перемогу

Читать на русском
Автор
Україна вперше має шанс отримати "Оскар"
Україна вперше має шанс отримати "Оскар". Фото Facebook Мирослава Слабошпицького

Що заважає Україні отримати цього року "Оскар"

Залишилось трохи більше місяця до вручення премії "Оскар". Вперше український фільм потрапив у шорт-лист. Найтитулованіший український режисер Мирослав Слабошпицький в ексклюзивному інтерв’ю "Телеграфу" зробив свій прогноз, наскільки великі шанси фільму "20 днів у Маріуполі".

Нагадаємо, що фільм "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова потрапив до номінації "Найкращий документальний фільм". Рік тому він отримав приз глядацьких симпатій за найкращий іноземний документальний фільм на одному з найавторитетніших міжнародних кінофестивалів "Санденс". У картині розповідається про життя міста під час облоги російськими окупантами.

За словами Слабошпицького, фільм має всі шанси на перемогу. Щоправда, у букмекерів він не став би робити на це ставку, бо не бачив інших картин з цієї номінації.

"20 днів у Маріуполі" може стати першою українською картиною, яка отримає "Оскар". Цей фільм абсолютно приголомшливий. Мені хотілося б, щоб він переміг, але я не знаю, хто його конкуренти. Принаймні я вболіваю за цю картину", — сказав в інтерв’ю "Телеграф" Мирослав Слабошпицький.

Нагадаємо, що церемонія нагородження пройде в Лос-Анджелесі вночі з 10-го на 11 березня за українським часом.