Топ-5 голлівудських фільмів, в яких знялися українські актори

Читать на русском
Автор
Мелісса Маккарті зірвала виступ Вєрки Сердючки у фільмі "Шпигунка"
Мелісса Маккарті зірвала виступ Вєрки Сердючки у фільмі "Шпигунка". Фото kino-teatr.ua

Українські актори найчастіше грають ворогів головних героїв

Голлівуд не така вже неприступна фортеця для наших акторів. І мова тут не про Мілу Йовович чи Сільвестра Сталлоне, які формально хоч і мають українське коріння, але ніхто крім нас їх українськими акторами не вважає. Однак є п’ятірка наших артистів, які знімаються у найдорожчих блокбастерах із найтоповішими акторами. І наша Сердючка одна із них. "Телеграф" зробив для вас добірку найкрутіших фільмів за участю українських акторів.

Супер-жінка з України

Ольга Куриленко одна з небагатьох українських акторок, яка рідко грає поганих дівчаток із СРСР. Найчастіше це супер-жінка, яка не просто може постояти за себе, а сама полює. Так, вона нерідко з’являється у ролі ворога, але у результаті стає компаньйоном. Вона була партнеркою таких зірок як Том Круз та Деніел Крейг.

Безумовно, головним у її біографії став фільм із серії бондіани "Квант милосердя". Тут вона зіграла болівійського спецагента. Її замовили Джеймсу Бонду, але вони стали партнерами. Причому це рідкісний випадок, коли дівчина агента 007 виживає.

Від "Лесі+Роми" до голлівудських бойовиків

Іванна Сахно ще не так часто знімається у голлівудських блокбастерах. Хоча розмах частіше набагато серйозніший за серіал "Леся+Рома", де вона грала одну з перших своїх ролей. Почавши кар’єру з невеликих робіт у відеокліпах, вона виросла до великих проектів.

Поки що найбільшим її фільмом є "Тихоокеанський рубіж: Повстання". Тут вона грає кадета, яка б’ється з інопланетянами, котрі хочуть захопити Землю.

Зіркове камео

Завдяки Євробаченню Андрій Данилко, а точніше Вєрка Сердючка, стала не лише естрадною зіркою, а й голлівудською кіноактрисою. У комедії "Шпигун" вона з’являється в образі популярної співачки, яка на майданчику співає "Зібен-зібен, ай люлю". Роль невелика, але її партнерами стали Джейсон Стетхем і Мелісса Маккарті.

Українець, якого знімають частіше за всіх

Ілля Волох зіграв уже у кількох десятках голлівудських фільмів. Хоча він і раніше за всіх серед українських акторів, який поїхав підкорювати Америку. Найчастіше він грає бандитів. Тому отримував по морді або був убитий багатьма суперзірками голівуду. Серед них Том Круз, Гаррісон Форд та Джон Траволта. Найвдаліший серед них — "Місія нездійсненна: Протокол "Фантом".

Фаворит Мадонни

Ось хто щасливчик із українських артистів, то це Євген Гудзь. Він зовсім не планував ставати кіноактором. Але він сподобався самій Мадонні, яка вирішила зняти фільм і про нього, і про себе. Лідер гурту "Гоголь Борделло" грає тут, фактично, самого себе. Емігрант із СРСР приїжджає до США і намагається стати рок-зіркою. А паралельно Мадонна розповідає тут і про своє життя. Поп-королева виступила тут як продюсер, сценарист і режисер і назвала свій фільм "Бруд і мудрість".