"Антитіла" вперше від великого вторгнення дали масштабний концерт у Києві: як це було і про що нова пісня

Читать на русском
Автор
Вперше від початку війни гурт провів сольник в Києві
Вперше від початку війни гурт провів сольник в Києві. Фото instagram

Всі квитки були продані до останнього

У день закоханих, 14 лютого, гурт "Антитіла" подарував своїм шанувальникам незабутній вечір. Колектив дав перший великий сольний концерт в Україні від початку повномасштабного вторгнення.

Концерт у столиці став фінальною точкою у світовому благодійному турі "Антитіл", завдяки якому музикантам вдалося зібрати понад 650 тис. доларів. "Телеграф" теж відвідав цей концерт, тож ділиться враженнями.

В залі були Олена Тополя і сім'я Кузьми

Концерт відбувся у київському Палаці спорту. П'ять років тому гурт вже двічі збирав повний зал у цій знаковій локації. І от 2024 року їм вдалося повторити свій успіх, втретє заповнивши цю арену відданими слухачами.

Як вдалося дізнатися "Телеграфу", всі квитки були продані до останнього.

На заході була присутня дружина фронтмена гурту Тараса Тополі, Олена, якій чоловік зі сцени присвятив нову композицію "Ти саме та".

Були запрошені також рідні загиблого дев’ять років тому музиканта Андрія Кузьменка, більше відомого під сценічним псевдонімом Кузьма Скрябін — його дружина та донька. У пам'ять про Кузьму під час заходу виконали його відому пісню "Люди, як кораблі".

Загалом фанати могли почути як нові композиції, так і вже улюблені хіти. Серед пісень, які прозвучали на концерті: "Там, де ми є", "Вірила", "Лови момент", "Стань" та "Фортеця Бахмут". Також вперше наживо прозвучав альбом MLNL, записаний у перші дні повномасштабної війни.

Як і обіцяли "Антитіла" — сцену вдалося "запалити", а шоу вийшло емоційним. Команда ретельно попрацювала над візуальним оформленням концерту: світловими ефектами та фоновими відеороликами.

Про що нова пісня?

Композиція "Ти саме та" пронизана двома глибинними почуттями: любов'ю до коханих та рідної Батьківщини. Лідер гурту розповів, що мелодія до пісні з'явилася давно, але завершити її музиканти змогли лише після повернення з військової служби.

Цей період був одним із найважчих для гурту: поєднання творчості та волонтерської діяльності, розлука з сім'ями – все це наклало відбиток на емоційну атмосферу пісні, зробивши її драматичною та щирою.

У відеокліпі до пісні Тарас Тополя постає в образі космонавта. Цей образ символізує "маленьку людину в безмежності холодного простору і Всесвіту", яка несе в собі любов і тепло, здатні зігріти мільярди інших.

"Ми мусимо стояти пліч-о-пліч"

Тарас Тополя зі сцени висловив сподівання, що зміна керівництва ЗСУ призведе до нових успіхів у боротьбі з російським агресором.

— Хочу зауважити, що війна продовжується і у нас новий головнокомандувач – Олександр Сирський. Завдяки його підтримці було знято відео, яке ви побачите далі. І далі його справа – планувати операції, наступальні операції, і всі ми дуже чекаємо цього. Оборонні операції. А ми мусимо стояти пліч-о-пліч з його командою, з героями, які ввійшли в його команду, підтримувати мізками, вчинками, серцями і кожен на своєму місці робити так, щоб Збройні сили здобували перемогу, звільняли території й повертали людей, — підкреслив фронтмен гурту "Антитіла".

Нагадаємо, що 8 лютого 2023 року президент Зеленський провів велику ротацію військового керівництва: звільнив генерала Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ і на його місце призначив Олександра Сирського.

Раніше, в коментарі "Телеграфу", учасники гурту "Антитіла" розповіли, що свого часу за підтримки Залужного вони зібрали рекордні 650 тис. доларів у благодійному турі.

— Ми вивезли з України 200 кілограмів справжніх трофеїв, які підписали українські бійці. До колекції входили гільзи, гранатомети Bullspike, Javelin та багато іншого. Це не муляжі й не макети, а реальні зразки зброї, що використовувалась у боях. Наша "продукція" була підписана колишнім головнокомандувачем Валерієм Залужним. І це допомогло тільки по Штатах акумулювати 300 тисяч доларів, – поділився ударник гурту Дмитро Водовозов.

До слова, "Антитіла" ставили собі за мету зібрати у світовому турі півмільйона доларів, однак перевершили її.

Фото гурт Антила - історія та біографія