"Білий лотос" без росіян: HBO розстався з улюбленцем Путіна Мілошем Биковичем

Читать на русском
Автор
822
Сербський актор Мілош Бикович отримав російський паспорт
Сербський актор Мілош Бикович отримав російський паспорт. Фото instagram.com/about.milos.bikovic

Самі українці та МЗС достукалися до американського керівництва HBO

Скандального серба Мілоша Биковича прибрали з акторського складу 3 сезону популярного американського серіалу "Білий лотос". Керівництво HBO прислухалося до справедливої критики українців та нашого МЗС щодо актора, який отримав російський паспорт і який продовжує вихваляти той самий "руський мір".

Про рішення HBO повідомляє deadline. Видання пише, що 36-річний Бикович мав зіграти в серіалі росіянина Валентина, "кокетливого йога та наставника готелю з покращення життя". Тепер сюжетну лінію нового сезону "Білого лотоса" буде повністю перероблено.

Рішення HBO про звільнення улюбленця російського диктатора було ухвалено більш ніж через тиждень після того, як Міністерство закордонних справ України розкритикувало стрімінг щодо кастингу Биковича, а також критики самих українців, які висловили своє невдоволення погрозою бойкоту проєктів HBO у соціальних мережах.

Мілош Бикович та Росія

З 2014 року сербський актор Бикович активно знімався у кіно та серіалах у Росії. У 2019 році Путін особисто вручив йому медаль Пушкіна за внесок у російське мистецтво та культуру, а у 2021 році він отримав російське громадянство. Пізніше його ім’я з’явилося у базі даних "Миротворець", а з серпня 2019 року акторові заборонено в’їзд до України.

Мілош Бикович неодноразово висловлював підтримку анексії Криму, стверджуючи, що місцеві мешканці самі висловилися за приєднання через референдум. З моменту початку повномасштабного вторгнення він продовжує підтримувати Росію у війні проти мирної України.

Свою "відставку" проросійський Бикович прокоментував так: "Для мене була честь бути обраною частиною "Білого лотоса", телесеріалу, який я дуже поважаю, і колеги, яких я глибоко поважаю. Однак моя участь неможлива з причин, що виходять за рамки мистецтва, і я не піддаюся будь-якій розповіді, мета якої скомпрометувати мою честь".

Раніше "Телеграф" писав, що Андрію Данилку заборонили в’їжджати до ОАЕ. Артист опинився у "чорному списку" через підтримку України та неодноразову критику у бік країни-агресорки РФ.