У Чарльза ІІІ виявили рак: прем'єр Великобританії розкрив деталі (фото)

Читать на русском
Автор
Чарльз III хворий
Чарльз III хворий. Фото instagram.com/hmkingcharlesiii

У палаці досі не розголошують, який саме тип раку у короля Великобританії

5 лютого Букінгемський палац оприлюднив інформацію, що у короля Чарльза III онкологічна хвороба. Нещодавно монарху робили операцію на простаті, а під час обстеження з’ясувалося, що чоловік має серйозніші проблеми зі здоров’ям.

У палаці досі не розголошують, який саме тип раку у короля Великої Британії. Сьогодні, 6 лютого, прем’єр Британії Ріші Сунак повідомив, що рак виявили на ранній стадії, про це пише Reuters.

Сунак уточнив, що був шокований цією новиною. Він також сказав, що перебуває у постійному контакті з королем.

Чарльз III, Ріші Сунак
Ріші Сунак постіно контактує з Чарльзом III

Відомо, що найближчим часом Чарльз відкладе свої публічні обов'язки та розпочне ретельне лікування.

Що відомо про хвороби короля Чарльза

Чарльз III
Монарх переніс ряд хвороб

Навесні 2020 року, коли коронавірус лише набирав обертів у світі, у монарха були неважкі симптоми, а інші показники були в нормі. У лютому 2022 року чоловік захворів повторно на COVID-19. Але вже за тиждень повернувся до своїх королівських обов'язків.

Також уже протягом тривалого часу британські ЗМІ пишуть про опухлі руки короля. Офіційних відомостей про цю проблему у монарха немає, проте лікарі кажуть, що цей симптом може бути наслідком сукупності різних захворювань, пов’язаних із роботою серця, нирок та печінки.

Раніше "Телеграф" писав, що після глави Пентагону до лікарні потрапив Чарльз III. Монарх порушив протокол і розповів публіці надто багато особистої інформації.