Не пропустіть важливий момент: коли розкривати троянди після зими

Читать на русском
Автор
Троянди — примхливі рослини
Троянди — примхливі рослини. Фото pexels.com

Рослина не має запріти під зимовим захистом

У лютому на земельній ділянці ще не так багато роботи і є час продумати весняні роботи. Серед обов’язкових завдань – догляд за трояндами. Квітникарям добре відомо, що троянда досить примхлива рослина. Ця квітка погано переносить морози й тому вимагає укриття на зиму. Але важливо ще й вчасно зняти захисний шар. Якщо це зробити рано, троянда замерзне, а якщо перетримати захист, квітка запріє.

Про те, як вибрати потрібний момент для зняття зимового захисту, пише Moysad.

Коли та як знімати захисне покриття з троянди

Сприятливі умови для відкриття троянд після зими – коли температура повітря коливатиметься від +10 до +15 градусів протягом кількох днів. При цьому нічна температура не має опускатися нижче 0.

Потрібно врахувати, що при стабільній температурі понад +8 градусів троянди можуть бути під укриттям не більше двох тижнів. Особливо це стосується рослин під плівкою. Винятки допускаються, якщо вночі стає відчутно прохолодніше.

Ще один важливий фактор для зняття захисту з троянд — прогріта земля. Сніг повинен повністю зійти навіть із найхолоднішої частини ділянки, а ґрунт прогрітися хоча б на 40 см у глибину.

У найближчі після відкриття троянд дні та тижні не повинно бути різких перепадів температур та снігу.

Якщо троянди були взимку під каркасним укриттям, процес відкриття буде поступовим. У березні можна зняти плівку, у квітні – шар нетканого матеріалу, у травні – прибрати конструкції повністю.

Укриття у вигляді банок можна не знімати до кінця травня.

Раніше "Телеграф" розповідав, які три види дерев не рекомендується садити у саду. Вони шкодять рослинам по сусідству.