У Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь 2024 року (відео)

Читать на русском
Автор
4335
Церемонія сходження благодатного вогню Новина оновлена 04 травня 2024, 14:32
Церемонія сходження благодатного вогню. Фото Getty Images

4 травня відбулося сходження Благодатного вогню

У суботу 4 травня перед великим церковним святом Великодня традиційно відбувалося сходження Благодатного вогню в Єрусалимі. Традиційно це відбулося у священному місці – Храмі Гробу Господнього, куди до свята з’їхалися паломники з усього світу. Ця велика подія також транслювалася у прямому ефірі в мережі.

Перед Великою суботою у храмі гасять усі свічки, лампади та панікадила. Вже в суботу вранці храм, зведений над труною – кувуклію, оглядають делегації всіх християнських церков, а потім запечатують Гроб Господній. Чудо Благодатного вогню відбувається саме на тому місці, де був похований Ісус Христос.

Після того, як Гроб запечатують, починається церковна хода. Єрусалимський патріарх заходить у кувуклію, читаючи молитву. Після сходження Благодатного вогню патріарх запалює і виносить з храму 33 свічки, які символізують кількість років земного життя Ісуса Христа.

Благодатний вогонь – знак від Господа, Божа милість для людей. Священики кажуть, що він сходить для того, щоби люди "запалювалися вірою". Вважається, що якщо вогонь не зійде, це свідчить про наближення кінця світу.

Сходження Благодатного вогню 2024: відео

В 14:15 за Києвом Благодатний вогонь зійшов у Єрусалимі. Цього року основна церемонія сходження Благодатного вогню розпочалася 4 травня о 12.30 за київським часом. Відео можна переглянути на YouTube.

Зійшов Благодатний вогонь 2024
Фото: скріншот YouTube

Раніше "Телеграф" розповідав, що у Києві представили незвичайну виставку врятованих писанок. Це варто побачити всім українцям.