З третьої спроби: у Новомосковську на Дніпропетровщині затвердили нову назву міста

Читать на русском
Автор
1335
З третьої спроби: у Новомосковську на Дніпропетровщині затвердили нову назву міста

Остаточне рішення мають затвердити у столиці

У Дніпропетровській області місто Новомосковськ вирішили перейменувати у Нову Самарь. Відповідне рішення було прийнято у вівторок, 23 січня, під час сесії міської ради.

Про це повідомив міський голова Сергій Рєзнік. За його словами, за варіант Нова Самарь депутати віддали 21 з 28 голосів.

Він зазначив, що підпише це рішення. Після цього мер направить його до Верховної Ради. Там нову назву міста мають остаточно затвердити народні депутати.

Нагадаємо, у грудні 2023 року мешканці Новомосковська обрали нову назву міста. Голосування за нову назву проходило через платформу електронної демократії E-dem. Всього було запропоновано дев'ять назв, але найбільшу кількість голосів набрали: Новосамарськ – 51,43%; Самар – 41,65%; Новоселиця – 6,92%.

Водночас представники комітету Українського інституту національної пам'яті повідомили, що назва Новосамарськ не відповідає вимогам закону про деколонізацію топонімів.

16 січня на позачерговій сесії міської ради Новомосковська депутати вчергове спробували затвердити нову назву міста. Проте ані Самар, ані Нова Самар не набрали необхідної кількості голосів.