На Дніпропетровщині 12-річний хлопець наковтався таблеток: медики боролись за його життя майже 1,5 години

Читать на русском
Автор
2607
Ілюстративні зображення
Ілюстративні зображення. Фото Колаж "Телеграф"

Що спонукала підлітка на такий вчинок — невідомо

На Дніпропетровщині 12-річний підліток наковтався ліків та втратив свідомість. Батьки хлопця викликали "швидку".

Медики проводили реанімаційні заходи протягом близько 1,5 години. Про це повідомляє лікар екстреної медичної допомоги Віктор Пальчинський.

"Дуже хочу поділитися з вами приємними вибуховими емоціями від врятованого молодого життя (12 років) нашою бригадою інтенсивної терапії і реанімації Центральної підстанції Дніпровської станції ЕМД КП"ОЦЕМД та МК"ДОР" у складі: Олена Ткаліч, Василий Иващенко, Александр Ревков", – йдеться у повідомленні.

Лікарі, які врятували хлопчика

Лікар пише, що у вівторок, 23 січня, хлопчик з невідомою метою прийняв велику дозу антиаритмічного препарату. Його батьки намагалися самостійно допомогти сину, але були вимушені звернутися за допомогою, коли дитина втратила свідомість.

"На виклик терміново прибула бригада ЕМД Соборної підстанції, де виявили пацієнта з ознаками клінічної смерті – ввели в дію протокол "зупинка серця" та викликали на допомогу бригаду інтенсивної терапії і реанімації", — додає Віктор Пальчинський.

Медики діяли злагоджено і намагались врятувати підлітка протягом 77 хвилин. Як наслідок серцевий ритм було відновлено, зʼявилася цілеспрямована рухова активність, реакція на голос – кивання головою у відповідь. Постраждалого було терміново госпіталізовано до реанімаційного відділення профільної лікарні.

"Дізнався за стан парубка у лікарів стаціонару – живий, стан стабільний: неврологічно збережений, рефлекси присутні, під седацією, тиск тримає", – поділився оперативною інформацією лікар.

Раніше "Телеграф" писав, що у Дніпропетровській області підліток ледве не помер після вживання енергетика. За порадою когось зі знайомих хлопець випив відразу кілька пляшок – планував в таких спосіб "підняти тонус та силу", а у підсумку підняв на ноги усіх дорослих навкруги.