Дрони не на фронт, а для контрабанди цигарок: на Волині спіймали зловмисників

Читать на русском
Автор
Оперативники спільно з колегами-правоохоронцями припинили протиправну діяльність осіб
Оперативники спільно з колегами-правоохоронцями припинили протиправну діяльність осіб. Фото Нацполіція

За один "рейс" саморобний БПЛА міг перенести 25 блоків цигарок

У Волинській області правоохоронці викрили групу зловмисників, які за допомогою БПЛА незаконно переправляли цигарки через кордон. Під час обшуків працівники правоохоронних органів вилучили у фігурантів пульт для запуску безпілотників, акумулятори та майже сотню блоків цигарок.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції України. Протиправну діяльність організував житель Волині, який залучив до справи спільників з різними функціональними обов'язками.

Одні фігуранти збирали та обслуговували безпілотники, інші підбирали безпечні місця для їхнього запуску та забезпечували доставку блоків цигарок. Вартість одного БПЛА сягає 6000 доларів. За один виліт саморобний безпілотник мав перенести 25 блоків контрафактних цигарок за кордон, скинути їх та повернутись назад. Один "рейс" тривав приблизно 45 хвилин.

У неділю, 18 лютого, оперативники спільно з колегами-правоохоронцями припинили протиправну діяльність осіб. У ході заходів було виявлено місце запуску БПЛА, пульт для запуску апарату, акумулятори, два квадрокоптери з парашутами, 72 блоки цигарок. Загалом у межах кримінального провадження вилучено майже 2 тисячі пачок цигарок та сім безпілотників.

"Досудове розслідування під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури триває за ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України", – йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що поліція викрила шахрайок, які вдавали вигляд, що продають дрони для ЗСУ.