Понад півсотні загиблих: на США обрушилися аномальні холоди та снігопади

Читать на русском
Автор
Велика кількість опадів призвела до затруднення руху на дорогах
Велика кількість опадів призвела до затруднення руху на дорогах. Фото iStock.com

Похолодання продовжиться і надалі

Протягом останніх кількох днів погода сильно погіршилася у Сполучених Штатах Америки (США). На країну обрушилися морози, сильний вітер, шторм та інтенсивні снігопади, що призвело до загибелі людей.

Через аномальні погодні явища та різке зниження температури жертвами стали 55 людей у різних штатах США. Про це повідомляє Associated Press.

Хвороба Х: що про неї відомо

Більшість жертв втратили життя через переохолодження або внаслідок дорожніх аварій. У штаті Теннессі зафіксували 19 загиблих. Серед них був 25-річний чоловік, який мешкав в пересувному будинку. Він замерз після того, як обігрівач вимкнувся через падіння. Як повідомляє джерело, у цьому будинку всі стіни були вкриті льодом.

Аномальні погодні умови спричинили аварії на водопроводі в Мемфісі, місті в штаті Теннессі. Місцева влада звернулася до мешканців із проханням кип’ятити воду, перш ніж використати її для своїх потреб. За останніми даними, близько 50 проривів усунули, але можливі нові аварії.

В Орегоні після урагану зникла електрика у 41 тисяч абонентів. Там же 17 січня стався трагічний випадок, внаслідок якого померли троє людей. На припарковане авто впала лінія електропередач під напругою.

Джерело повідомляє, що смерті також були у Вашингтоні, Нью-Йорку, Вісконсині, Іллінойсі, Канзасі та Нью-Гемпширі. Погода у США продовжує погіршуватись. За прогнозами синоптиків, температура впаде до -26 градусів за Цельсієм у Міссурі, Арканзасі, Міссісіпі, Кентуккі, Теннессі та Канзасі. Але вже наступного тижня може бути відлига, прогнозує Національна метеорологічна служба.

Зазначимо, що через негоду в США масово скасовували авіарейси. Перевізники зазнали величезних збитків. Лише за п’ятницю, 19 січня, затримано близько 8000 рейсів та скасовано понад 1100.

Раніше "Телеграф" писав про потужне виверження вулкана в Ісландії. Лава дісталася міста й охопила будинки на околиці.