Таліби пограбували літак російського олігарха, який впав в Афганістані: подробиці

Читать на русском
Автор
839
З шести людей на борту вижили четверо
З шести людей на борту вижили четверо. Фото Відкриті джерела

Таліби досі не передали залишки літака російському посольству

Таліби, які захопили владу в Афганістані 2021 року, грабували російський літак. Повітряне судно зазнало аварії на території країни 20 січня.

Про це повідомляє афганське опозиційне видання 8am.media із посиланням на власні джерела. Йдеться про 1 млн 200 тисяч доларів готівкою.

"Після крадіжки цієї суми Мохаммад Аюб Халід, губернатор Талібану в Бадахшані, за наказом Мохаммада Хасана Ахунда, заступником міністра цієї групи, призначив у вівторок комісію зі встановлення фактів та розслідування цієї справи", — пише видання.

Джерела повідомляють, що таліби, які першими прибули на місце аварії російського літака, пов’язані з керівником армійського штабу Талібану Фасіхуддіном Фітрахом. Крім того, через крадіжку грошей уламки літака досі не передали російському посольству у Кабулі.

Нагадаємо, що авіакатастрофа сталася увечері 20 січня у провінції Бадахшан. Приватний літак Falcon 10 спочатку зник із радарів, а пізніше стало відомо, що він розбився, так і не долетівши до кордону з Таджикистаном. На борту літака був бізнесмен із РФ Анатолій Євсюков, його дружина Ганна та чотири члени екіпажу.

Бізнесмен із Ростовської області із дружиною загинули на місці, а члени екіпажу змогли евакуюватися та вижили, стверджує іноземне ЗМІ. Літак летів з Індії, де лікувалась хвора дружина бізнесмена, додому в РФ.

Пролітаючи над Бадахшаном екіпаж літака повідомив про нестачу палива та ухвалив рішення позапланово сісти в аеропорту Куляб. Однак зробити цього не вдалося — невдовзі екіпаж повідомив про відмову першого двигуна, а потім другого.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Росії впав літак Іл-76 нібито з українськими військовополоненими. Але в ГУР МОУ заявили, що на борту мали перебувати VIP-путинці.