Цифровий апокаліпсис скасовується? Хусити звинуватили США та союзників у брехні

Читать на русском
Автор
Хусити господарюють у Червоному морі
Хусити господарюють у Червоному морі. Фото Amr Abdallah Dalsh/Reuters

Нещодавно з’явилося повідомлення, що бойовики можуть позбавити інтернету всі країни.

Спікер угруповання "Ансар Аллах" (хусити) Мохаммед Абдул Салам звинуватив США у брехні через поширене раніше повідомлення про те, нібито бойовики хочуть обрубати оптоволоконний кабель, який знаходиться на дні Червоного моря. Він заявив, що єменські хусити не збираються цього робити.

Спочатку припущення про те, що угруповання загрожує світовому інтернету, поширив Близькосхідний інститут медіа-досліджень. Але хусити стверджують, що жодних підстав для таких припущень немає і вони сфабриковані, про що повідомляє видання Al Mayadeen.

Що відомо про претенденту на пост президента США Ніккі Гейлі

Джерело пише, що, незважаючи на поширення цієї інформації багатьма медіа, вони так і не змогли надати доказів. Ніби це припущення було зроблено для того, щоб викликати напруженість у регіоні. Тим більше, що самі хусіти офіційно не заявляли про наміри обрубати кабелі на дні Червоного моря.

Видання також посилається на заяву Міністерства телекомунікацій та інформаційних технологій Ємену. Відомство обіцяє, що забезпечить безпеку кабелів.

Зазначимо, що інформацію про те, що звинувачення США та союзників є безпідставними, розповсюдило видання Al Mayadeen. Його пов’язують із ліванським угрупуванням "Хезболлою". Її підтримує Іран.

Раніше в Мережі з’явилася інформація про те, що хусіти збираються обрубати кабелі на дні Червоного моря, якщо США та Великобританія й далі битимуть по аеропортах Ємену. Це призведе до того, що в усьому світі пропаде Інтернет. По цьому кабелю нані проходить 99% світового інтернет-трафіку.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що США мають намір вдарити по іранських об’єктах на території двох країн. Тим часом у Євросоюзі обіцяють розпочати операцію у Червоному морі проти хуситів.