Хусити завдали удару по військовому кораблю США: подробиці

Читать на русском
Автор
3242
Корабель ВМС США USS Lewis B. Puller Новина оновлена 29 січня 2024, 12:30
Корабель ВМС США USS Lewis B. Puller. Фото Wikipedia

Хусити запустили протикорабельну ракету по американському судну

Єменські терористи з проіранського угруповання "Ансар Аллах" (хусити) завдали ракетного удару по кораблю Військово-морських сил США USS Lewis B. Puller. Судно було атаковане в Аденській затоці.

Про це повідомив один із ватажків руху Яхья Саріа. Свою заяву він зробив в ефірі телеканалу Al-Masirah.

"Військово-морські сили Ємену запустили в неділю протикорабельну ракету американським кораблем Lewis B. Puller, коли він знаходився в Аденській затоці", — сказав Саріа.

Нагадаємо, що у США почали розробляти плани тривалої військової кампанії проти хуситів у Ємені. Це стало актуальним після того, як удари протягом 10 днів не змогли зупинити напад угруповання на іноземні судна в Червоному морі.

Терористи, що фінансуються іранським режимом, набридли вже навіть лояльному до Тегерану Китаю. Китайські офіційні особи закликали Іран допомогти стримати напади на кораблі в Червоному морі, які скоюють хусити. Перед цим США звернулися до Китаю з проханням змусити Тегеран приборкати хуситів.

Раніше "Телеграф" писав, що негаразди у Червоному морі починають створювати проблеми Україні. І річ не лише в тому, що наші союзники змушені відволікатися. Проблема в тому, що терористи завдають шкоди світовій торгівлі. Як результат, страждає Україна, яка багато імпортує та експортує.