Напав на людей із ножем та молотком: у Парижі стався теракт, є постраждалі (відео)

Читать на русском
Автор
618
Ліонський вокзал у Парижі
Ліонський вокзал у Парижі. Фото Вікіпедія

Через злочинні дії чоловіка збився графік потягів

Зранку в суботу, 3 лютого 2024 року, на Ліонському вокзалі в Парижі стався теракт. Невідомий чоловік напав на людей з молотком та ножем у руках, поранивши трьох пасажирів.

Один із постраждалих отримав тяжкі поранення. Зловмисника вже затримали, про що повідомила префектура поліції, повідомляє телеканал BFMTV.

Що відомо про претендента на пост президента США Ніккі Гейлі

Теракт у Парижі 03.02

Теракт стався о 8:00 за місцевим часом. Свідки події зазначили, що нападник поводився дивно. Він підпалив свій рюкзак, а потім накинувся на оточуючих з ножем та молотком.

Він наніс поранення трьом людям. Усі звернулися до медиків по допомогу. У двох діагностували легкі поранення, а у третього – тяжкі, з якими його госпіталізували.

Молоток та ніж у руках чоловіка
Знаряддя злочину вилучили поліцейські

Поліцейські затримали нападника. Мотиви його вчинків невідомі. Як пишуть ЗМІ, він може бути вихідцем із Малі. До Франції він міг приїхати з Італії, оскільки має авто з номерами цієї країни. Але поки що поліція не підтвердила цю інформацію.

UPD: У правоохоронних органах повідомили, що не пов'язують цей напад із тероризмом. У нападника під час обшуку знайшли ліки, які вказують на лікування від психіатричних захворювань, повідомляє Reuters.

Відео нападу
Ліонський вокзал на карті Парижа, Франція
Розташування Ліонського вокзалу в Парижі

Нагадаємо, що на початку грудня 2023 року в Парижі було здійснено ще один теракт. Зловмисник вибрав популярне місце всіх закоханих – Ейфелеву вежу. Нападник ходив і кричав "Аллах Акбар". Він наніс поранення чотирьом людям. Один чоловік помер. Нападника затримали. З’ясувалося, що він психічно хворий.

Раніше "Телеграф" інформував про теракт в Ізраїлі. Двоє чоловіків палестинського походження напали на людей у місті Раанана. На жаль, не обійшлось без жертв.