У короля Великої Британії Чарльза III виявили рак: Букінгемський палац розкрив подробиці

Читать на русском
Автор
857
Чарльз III
Чарльз III. Фото EPA/Vostock-photo

Нещодавно він пройшов неприємні медичні процедури

Стало відомо, що у 75-річного короля Великої Британії Чарльза ІІІ виявили рак. Онкологію діагностували, коли він проходив у клініці процедури через збільшення простати.

Про це Букінгемський палац проінформував у понеділок, 5 лютого 2024 року. Однак в офіційному повідомленні не зазначено, що саме це за онкологія, вказавши, що було "окреме питання, яке викликає занепокоєння".

"Під час нещодавньої госпітальної процедури короля з приводу доброякісного збільшення простати було відзначено окреме питання, яке викликає занепокоєння. Наступні діагностичні тести виявили форму раку", ― йдеться у повідомленні.

Король уже почав лікування. Він продовжуватиме й надалі займатися державними справами, включаючи роботу з документами. Лікарі рекомендували відкласти виконання усіх громадських обов’язків.

Чарльз III подякував медикам за швидке втручання. Він упевнений, що швидко впорається із хворобою і повернеться до виконання громадських обов’язків.

У повідомленні йдеться, що король відкрито ділиться інформацією про свій діагноз, щоб запобігти спекуляціям навколо цієї теми. Також він хоче, щоб його щирість допомогла суспільству зрозуміти, що проживають люди з онкологічними захворюваннями.

Нагадаємо, що раніше у Чарльза ІІІ діагностували збільшення простати. Він звернувся за допомогою до медиків та розповів про свій діагноз публіці. Це мотивувало британських чоловіків дізнатися більше про здоров’я простати.

У лондонській клініці королю проводили медичні процедури, а 30 січня стало відомо про операцію. Монарх провів у лікарні три доби.

Раніше "Телеграф" писав, що король Чарльз III вперше з’явився на публіці після операції. Він у супроводі дружини відвідав церкву.