Українські розвідники в Судані захопили "вагнерівців" у полон: у мережу потрапило відео допиту

Читать на русском
Автор
2118
Судан
Судан

Російський найманець зізнається, що прибув до Судану скидати законний уряд

Українська розвідка схоже все ж таки проводить операції в Судані проти найманців ПВК "Вагнера", які приїхали в країну влаштовувати державний переворот.

Нове підтвердження цього оприлюднило видання "Kyiv Post", яке зазначає, що отримало ексклюзивні кадри допиту полоненого "вагнерівця" від представників розвідки України.

На кадрах видно як бійці ГУР оглядають пошкоджену в ході перестрілки вантажівку, в якій знаходиться мертвий найманець. Після цього показана ще одна сцена, на якій видно тіла кількох інших бойовиків, які, очевидно, потрапили в засідку.

Пізніше показано процес допиту трьох бойовиків, серед яких один росіянин та двоє місцевих. Російський найманець зізнається, що працює у ПВК "Вагнер" і до Судану потрапив з Центральноафриканської республіки, де у них знаходиться база. У Судан вони прибули з метою повалення місцевого уряду.

Щодо місцевих бойовиків, то вони теж зізналися, що пішли воювати в лавах найманців за 1000 доларів.

Для відеозапису встановлені вікові обмеження, тому подивитися його можна лише на сервісі Youtube.

Як повідомлялося раніше, перші відеозаписи, на яких, як стверджувалося, були показані операції українських розвідників у Судані, потрапили до мережі ще у вересні минулого року. Слід зазначити, що спроба державного перевороту в країні розпочалася у квітні.