Хусіти заявили про нові удари по кораблям США та Британії у Червоному морі

Читать на русском
Автор
Хусити атакували кораблі
Хусити атакували кораблі. Фото zn.ua

Жодне з двох суден не зазнало серйозних пошкоджень

Хусити підтримувані Іраном заявили про успішну атаку на торгові кораблі США та Британії у Червоному морі. Наразі ефективність трьох хвиль ударів США та Британії по об’єктах угруповання в Ємені перебуває під питанням.

Про це пише видання The Guardian. Внаслідок атаки жодне з двох судів не зазнало серйозних пошкоджень, але інцидент матиме наслідки.

Зокрема, наголосить на необхідності для комерційних кораблів сплачувати вищі страхові внески або вибирати довші і дорогі маршрути, щоб уникнути загрози атак хуситів.

"Ми провели дві військові операції, перша була спрямована проти американського корабля Star Nasia, а друга — проти британського корабля Morning Tide, цілі вдалося вразити прямим попаданням", - стверджує представник хуситів Яхья Сарі на своїй сторінці у Х (Twitter).

Також за його словами, атаки на кораблі в Червоному морі продовжуватимуться, допоки "агресія проти палестинського народу в Секторі Газа не буде припинена".

За інформацією охоронної компанії Ambrey, перший напад стався на британське судно під прапором Барбадосу. В результаті атаки, 6 лютого, корабель зазнав незначних пошкоджень у порту за 57 морських миль від узбережжя порту Ходейди. Обійшлося без жертв, судно продовжило шлях.

Другий напад був зафіксований біля єменського порту Аден. Атаковане судно під прапором Маршаллових островів належить Греції. Воно прямувало із США до Індії.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що хусити погрожують знищити стратегічні інтернет-кабелі у Червоному морі.