Хусити підбили у Червоному морі танкер, він загорівся – ЗМІ

Читать на русском
Автор
1056
Атакований терористами Marlin Luanda
Атакований терористами Marlin Luanda. Фото Відкриті джерела

Постраждалих внаслідок нападу терористів немає

Єменські терористи з проіранського угруповання "Ансар Аллах" (хусити) 26 січня продовжили ракетні атаки на цивільне судноплавство у Червоному морі. На цей раз вони в Аденській затоці поцілили ракетою у нафтовий танкер Marlin Luanda під прапором Маршаллових островів. На підбитому танкері спалахнула пожежа.

Про це повідомляє BBC із посиланням на заяву власника танкера, британської компанії Trafigura. За даними компанії, ракета влучила в один з вантажних відсіків судна, що призвело до пожежі.

Американські офіційні особи повідомили, що американський військовий корабель прийшов на допомогу танкеру та допоміг загасити загоряння. Постраждалих внаслідок атаки та пожежі немає. Тим часом безпосередньо самі хусити підтвердили факт атаки, заявивши, що випустили по танкеру протикорабельні ракети.

Як повідомляв "Телеграф", у США почали розробляти плани тривалої військової кампанії проти хуситів у Ємені після того, як 10 днів ударів не змогли зупинити напад угрупування на іноземні судна у Червоному морі. Це викликало занепокоєння деяких чиновників.

Фінансовані іранським режимом терористи дістали вже навіть лояльний до Тегерана Китай. Китайські офіційні особи закликали Іран допомогти стримати напади на кораблі в Червоному морі, які здійснюють хусити. Перед цим США звернулися до Китаю з проханням спонукати Тегеран приборкати хуситів, проте, за словами американських чиновників, вони не помітили жодних ознак допомоги з боку Пекіна.

Негаразди в Червоному морі починають створювати проблеми Україні. І справа не лише в тому, що наші союзники змушені відволікатись. Проблема у тому, що терористи завдають збитків світовій торгівлі, через що страждає й Україна, яка багато чого імпортує та експортує.