Майбутній прем’єр Грузії звинуватив Україну у втягуванні у війну з Росією: подробиці

Читать на русском
Автор
976
Кандидат у прем’єри Грузії Іраклій Кобахідзе
Кандидат у прем’єри Грузії Іраклій Кобахідзе. Фото Радіо свобода

За його словами, Україна хоче "другого фронту"

Кандидат у прем’єр-міністри Грузії Іраклій Кобахідзе розкритикував реакцію посольства України на твердження грузинських спецслужб про перехоплення вибухівки, яку нібито везли з України для терактів у Росії. Посольство нашої країни закликало "утримуватися від політизації цієї справи".

Про це повідомляє видання SOVA.news. Кобахідзе вважає, що у разі перебування українського посла у Грузії Київ не зробив би такої заяви.

Колишній спікер грузинського парламенту заявляє, що робити Грузію об'єктом російської агресії за межами країни дуже серйозна подія. Вона викликає велике занепокоєння.

"Це ще раз підтверджує те, про що, в принципі, відкрито говорили високопосадовці українського уряду, що вони хотіли і, ймовірно, все ще хочуть другого фронту в нашій країні", – додав Кобахідзе.

Він також наголосив, що виявлені Службою держбезпеки Грузії "факти" є "ще одним підтвердження всього цього".

Нагадаємо, що 5 лютого Служба держбезпеки Грузії заявила, що нібито перехопила 14 кілограмів вибухівки С4. Згідно з твердженнями грузинських правоохоронців, цей вантаж прямував з України до Воронежа через Грузію. Наша держава заявила, що готова до конструктивної взаємодії, а також до неупередженого та всебічного з’ясування усіх обставин справи.

Раніше "Телеграф" писав, що президент США Джо Байден закликав Сенат ухвалити пакет допомоги Україні.