Зброї у Києва стає дедалі менше: Байден вимагає від Сенату США підписати законопроєкт про допомогу Україні

Читать на русском
Автор
688
Президент США Джо Байден
Президент США Джо Байден. Фото Відкриті джерела

Годинник цокає, історія все пам'ятає

Президент США Джо Байден продовжує боротися за прийняття Сенатом імміграційного законопроєкту та пакета допомоги Україні. Він заявляє, що республіканці во главі з Дональдом Трампом навмисне затягують їх підписання.

Про це повідомляє видання "The Guardian". Він попереджає республіканців, що "історія спостерігає", і якщо вони виступатимуть проти фінансування України, це не мине без наслідків.

"Якщо ми не зупинимо апетит Путіна до влади та контролю в Україні, він не обмежуватиметься тільки Україною, і витрати для Америки та наших союзників і партнерів зростуть", — попередив Джо Байден у своїй промові.

За його словами, колишній президент Трамп відчайдушно намагається зупинити цей законопроєкт, тому що він не зацікавлений у розв'язанні проблеми.

"Я закликаю Конгрес прийняти цей законопроєкт, негайно подайте його мені на стіл", — каже Джо Байден.

Він також наполягає на тому, що гальмуючи питання законопроєкту та пакета допомоги України, Трамп веде нечесну та дуже хитку гру. Президент наголошує, що республіканці можуть поплатитися за неї.

"Історія спостерігає. Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута" — наголосив Байден.

Коментуючи тему відсутності нової допомоги для України, Байден також сказав, що "годинник цокає", і зброї в української армії стає дедалі менше.

Раніше "Телеграф" писав, що суд "зняв недоторканність" з Дональда Трампа у справі про штурм Капітолія