Не Північною Кореєю єдиною: стали відомі деталі 13-го пакету санкцій ЄС проти РФ

Читать на русском
Автор
Нові обмеження проти РФ Новина оновлена 09 лютого 2024, 16:33
Нові обмеження проти РФ. Фото Украинская правда

13-й пакет санкцій буде обмеженим за обсягом

Європейський Союз пропонує ввести обмеження проти близько 55 компаній та понад 60 фізичних осіб у рамках 13-го пакету санкцій. Цей пакет буде приурочений до другої річниці вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє Bloomberg. За даними видання, обмеження будуть націлені на окремих осіб та форми, які займаються виробництвом зброї та постачанням ключових технологій та електроніки, що використовуються оборонними фірмами РФ для створення озброєння.

Також пропозиції ЄС будуть націлені на судноплавні компанії, які забезпечують транспортування та логістику для перевезення боєприпасів із Північної Кореї до Росії. Повідомляється, що КНДР надіслала Росії сотні тисяч артилерійських снарядів.

Очікується, що 13-й пакет санкцій проти Росії буде обмеженим за обсягом. Група держав Європейського Союзу закликають блок бути більш амбітним та додати до переліку обмежень нові економічні санкції.

Відомо, що поточні пропозиції також включають включення до списків санкцій кількох військових, чиновників і політиків. Зокрема Олексія Дюміна, колишнього охоронця російського диктатора Володимира Путіна, нинішнього губернатора Тульської області, а також директорів компаній. Bloomberg зазначає, що списки можуть змінитись до того, як країни Європейського Союзу голосуватимуть за новий пакет обмежувальних заходів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Європейський Союз планує передати Україні понад мільйон боєприпасів до кінця 2024 року.