Чергове порушення міжнародних договорів: в США прокоментували наміри РФ розмістити зброю у космосі

Читать на русском
Автор
Супутникова війна, схоже, не за горами
Супутникова війна, схоже, не за горами. Фото shotam.info

Хоча ця зброя не готова, США відстежують прогрес росіян та готуються протидіяти

США стежить за новою протисупутниковою зброєю Росії. За даними Білого дому, ця зброя все ще перебуває у стадії розробки та не може бути розгорнута у космосі попри усі бажання російського терористичного режиму.

Про це сказав координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі, пише британське видання The Guardian. За словами представника Білого дому, ця зброя дійсно космічного базування та порушує Договір про космос 1967 року.

"Хоча я обмежений у тому, що можу розповісти про конкретний характер загрози, я можу підтвердити, що це пов'язано з протисупутниковим потенціалом, який розробляє Росія. Це не активний потенціал, який вже розгорнуто, і хоча прагнення Росії до створення цього конкретного потенціалу викликає занепокоєння, безпосередньої загрози чиїйсь безпеці немає", – запевнив він.

За словами Кірбі, це не та зброя, яку росіяни можуть використати для нападу на людей або атак на об'єкти, що знаходяться на поверхні Землі. Також він не підтвердив, що мова йде саме про ядерну зброю.

"З усім тим, ми уважно стежимо за цією діяльністю Росії та будемо продовжувати ставитися до неї дуже серйозно", – резюмував він.

Як раніше писав "Телеграф", Росія додала до скарбнички ядерних погроз ще і ядерну зброю з космосу, про що свідчать дані американської розвідки. Так, США вже поінформували Конгрес та союзників у Європу про потенційну загрозу розгалуженій супутниковій мережі Америки. Мова про те, що Росія планує розмістити ядерну зброю в космосі, ймовірно з метою атаки супутників. На Заході таку перспективу сприйняли дуже серйозно.