Підозріла оперативність: в повідомленнях про смерть Навального знайшли дивну річ

Читать на русском
Автор
2559
Олексій Навальний
Олексій Навальний. Фото Відкриті джерела

Це досить нетипово для офіційних джерел

Повідомлення про смерть Олексія Навального з'явилося на сайті Управління федеральної служби виконання покарань (УФСВП) настільки оперативно, що викликає питання. Адже з моменту смерті ув'язненого минуло лише дві хвилини.

Цю деталь помітив також "Телеграф", аналізуючи повідомлення ЗМІ про подію. Ба більше, раніше, як пишуть російські телеграм-канали, УФСВП не оприлюднював інформацію про смертельні випадки у вʼязниці настільки швидко.

"16.02.2024 року у виправній колонії №3 засуджений Навальний А.А. після прогулянки відчув себе погано, практично відразу знепритомнівши", — йдеться у повідомленні УФСВП Ямало-Ненецького автономного округу.

На сайті інформація зʼявилась о 14:19 (12:19 за Києвом) через 2 хвилині після констатації смерті Навального.

За повідомленнями Baza, Навальний помер о 14:17 (12:17 за київським часом, тобто за дві хвилини до публікації новини на сайті ФСВП). О 12:20 про смерть політика повідомив "Інтерфакс", о 12:21 — держагентство РІА Новини. А далі новину підхопили всі інші медіа.

Зауважимо, що після новин про раптову смерть опозиціонера Олексія Навального у колонії Росії голова Офісу президента Андрій Єрмак висловився щодо російського диктатора Володимира Путіна. Він підкреслив, що президент РФ страшенно боїться будь-якої конкуренції.

Також президент України Володимир Зеленський висловився на адресу президента РФ Володимира Путіна після повідомлення про смерть Навального і назвав його істотою, через яку вже загинули тисячі людей.