Українські дизайнери створили ексклюзивну колекцію хусток (фото)

Читать на русском
Автор
Хустка із зображенням сарматського золота Новина оновлена 27 січня 2024, 10:42
Хустка із зображенням сарматського золота. Фото instagram.com/oliz_brand/

Колекція має на меті зібрати підтримку для пограбованого Херсонського краєзнавчого музею

Якщо Dior випустив ексклюзивну колекцію одягу для справжніх стиляг, то український бренд аксесуарів OLIZ вигадав ексклюзивну колекцію хусток з шовку, яка має історичний підтекст та глибоку символіку.

На усіх хустках зображені унікальні золоті прикраси, викрадені російськими окупантами з музею у Херсоні. Варіанти хусток можна переглянути на сторінці в Instagram.

Колекція отримала назву "Сарматське золото", усі хустки мають зображення стародавніх прикрас з пограбованого росіянами восени 2022 року Херсонського обласного краєзнавчого музею. На них можна побачити унікальні аксесуари, знайдені археологами у прадавніх похованнях скіфів, сарматів і гунів.

Колекція хусток
Фрагмент хустки з нової колекції

На хустках можна побачити діадему правительки, виготовлену з золотої пластини та прикрашену бурштином та гранатами. Сережка з головою лева та підвіскою, грива лева має три ряди спіральних конусів. Дві золоті підвіски, які мають складну форму, де виблискують невеличкі сердолікові кульки. Спіральні браслети із золотого дроту. І прямокутні пластини, які прикріплювались до одягу як символ соціального статусу. На пластинах зображені різні дивовижні тварини.

Хустка
Унікальна хустка

Автори колекції підкреслюють, що пограбований Херсонський обласний краєзнавчий музей вважався одним із кращих археологічних зібрань України. При відступі з міста росіяни вивезли артефакти до Криму. Наразі місцезнаходження колекції невідомо.

Раніше "Телеграф" писав, що індійський дизайнер Рахул Мішра створив унікальну колецію одягу із зображенням комах. Усі вироби оздоблені блискітками, вишивкою та об'ємними фігурами.