До Землі наближається небезпечний астероїд: чи є загроза для нас

Читать на русском
Автор
Його орбіта перетинається з орбітою Землі
Його орбіта перетинається з орбітою Землі. Фото Фото: pixabay.com

Він пролетить повз планету цього тижня

До Землі наближається потенційно небезпечний астероїд розміром із футбольний стадіон. Він пролетить повз Землю у п’ятницю, 2 лютого, близько 12:41.

Про це повідомляє Daily Mail. Космічний камінь, названий 2008 р. OS7, має діаметр близько 271 метра.

Він пройде повз нашу планету на відстані 2848538,88 км. У NASA вважають, що ризику зіткнення немає.

"Нам не потрібно надто турбуватися про це, оскільки цей астероїд не увійде в атмосферу Землі, хоча він все одно наближатиметься близько до планети", — сказав науковий співробітник факультету фізики Уорікського університету доктор Міндже Кім.

Він додав, що 2008 OS7 дуже маленький астероїд. Однак його орбіта перетинається з орбітою Землі.

Цей астероїд здійснює оберт навколо Сонця кожні 962 дні (2,63 земних року).

Нагадаємо, раніше Центр дослідження навколоземних об’єктів NASA (CNEOS) попередив про можливу загрозу від астероїда, який отримав назву "втраченого" — оскільки він зник через день після того, як його відкрили ще 2007 року. З того моменту космічний камінь, який отримав назву 2007 FT3, ніхто не бачив, але виявилося, що він має шанси зіткнутися з Землею у жовтні 2024 року.

Раніше "Телеграф" розповідав, що в Японії готують місію з випробування технології, яка має дозволити ефективно перехоплювати та знищувати астероїди, що наближаються до Землі на небезпечну дистанцію. Японське космічне агентство JAXA планує використати космічний апарат Hayabusa-2.