Там відпочивав сам Цезар: біля берегів Італії знайшли місто, яке затонуло сотні років тому (фото)

Читать на русском
Автор
746
Статуї стародавніх римлян прикрашають морське дно
Статуї стародавніх римлян прикрашають морське дно. Фото the-sun.com

Це місто було лікувальним курортом у давнину

В Італії біля берегів Неаполя фотограф Франко Банфі знайшов загублене місто Байя на дні Тірренського моря. Він виявив крім статуй, що поросли мохом, останки унікальної римської лазні.

Про це повідомляє The Sun. Місто занурилося на морське дно через вулканічну активність

Під водою можна побачити безліч статуй, ймовірно, деяких видатних римлян. Вони лежать всюди, а всі їхні тіла вкриті мохом. Також на дні моря видно стародавні мозаїки із зображенням риб та римських воїнів. Ймовірно, раніше вони прикрашали стіни лазні чи інших будівель.

Історики припускають, що Байя була побудована в період зі 100 р. до н.е. по 500 р. н. та служила місцем відпочинку багатих та впливових представників римської еліти. Відомо, деякі з найвпливовіших людей Римської імперії, такі як Нерон, Цицерон і Цезар, відвідували місто кілька разів, причому деякі навіть будували тут свої вілли.

Згідно з легендами, місто, яке колись розташовувалося над природними жерлами вулканів, славилося своїми цілющими гарячими джерелами. Але в VIII столітті римське місто було жорстоко пограбоване ісламськими загарбниками й зруйноване вщент. Після цього залишки міста були покинуті, а рівень води почав повільно підійматися через ті ж вулканічні жерла, які колись залучали великих римлян. Внаслідок цього море поглинуло це місце.

Хоча місто більше не є курортом, воно, як і раніше, є захоплюючою частиною римської історії, кажуть історики. Щобільше, туристи можуть відвідати стародавні руїни Байї — до них водять підводні екскурсії.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що вчені знайшли останки підлітка, яким 2 тисячі років. Попри свій вік, тіло непогано збереглося через одну особливість.