Де жили перші люди в Європі: вчені розкопали неймовірну знахідку

Читать на русском
Автор
3100
Як жили перші люди Новина оновлена 02 березня 2024, 23:27
Як жили перші люди. Фото Створено нейромережею для Telegtaf.com.ua

Древні люди використовували печеру лише протягом коротких періодів часу та їли м'ясо оленів

Вчені дійшли висновку, що перші Homo sapiens у Європі жили у Тюрінгії. У ході розкопок дослідники натрапили на тисячі дрібних фрагментів кісток.

Міжнародна дослідницька група виявила в одній із печер у Тюрінгії на сході Німеччини людські скам'янілості віком близько 45 000 років. При найближчому розгляді ці кістки виявились останками перших у Європі Homo sapiens.

Декілька кісток, з яких вдалося виділити ДНК, знайшли в печері Ільзенхеле. Крім цього, дослідники також виявили кам'яні знаряддя у формі лез, деякі з них були оброблені з обох боків.

Видання зазначає, що приблизно 45 тисяч років тому, у той період, коли жили виявлені люди, Homo sapiens витісняли неандертальців, які населяли Європу. На думку дослідників, їхнє відкриття доводить, що Homo sapiens досяг північно-західної Європи за кілька тисяч років до вимирання неандертальців.

Це місце надало свідчення першої експансії Homo sapiens у північні широти Європи. Тепер уже точно відомо, що кам'яні знаряддя, які, як вважалося, були виготовлені неандертальцями, виготовлені насправді сучасними людьми. Це фундаментально змінює наші уявлення про перехідний період", — сказав колишній директор Інституту еволюційної антропології Макса Планка у Лейпцигу Жан-Жак Юблін.

У ході розкопок дослідники натрапили на тисячі дрібних фрагментів кісток. Вони також виявили, що древні люди використовували печеру лише протягом коротких періодів часу та їли м'ясо оленів, шерстистих носорогів та коней.

Раніше "Телеграф" писав, що "Міські" птахи почали сильно відрізнятися від своїх "диких" родичів.