Британія не готова до інтенсивної війни: чиновники зробили песимістичний висновок про стан армії

Читать на русском
Автор
Британія не готова до інтенсивної війни: чиновники зробили песимістичний висновок про стан армії

Армії не вистачає фінансування

Армія Великої Британії "не готова до війни високої інтенсивності" і терміново потребує реформ, поповнення особового складу та бойової техніки.

Як йдеться в матеріалі ВВС, такого висновку дійшли члени Комітету з оборони Палати громад, які зазначили, що для повішення боєздатності необхідно "розірвати порочне коло".

Зокрема депутати закликали Міноборони подбати про збільшення промислового потенціалу Британії та виробництва боєприпасів як для допомоги Україні, так і на випадок будь-якої іншої війни, яка може торкнутися Королівства в майбутньому. Це включає оновлення арсеналу і виведення з експлуатації застарілого обладнання.

Загалом депутати висловили стурбованість тим, що в армії виникла "криза" з набором і змістом як регулярної армії, так і резервістів, оскільки зростаючі оперативні вимоги ускладнюють для них процес відновлення та навчання.

"Не дивно, що більше людей залишають збройні сили, ніж приєднуються до них", — зазначають у Комітеті.

Як повідомлялося раніше, проблеми з армією спостерігаються не лише у Великій Британії, а й по всій Європі. Зокрема у багатьох країнах більшість населення просто не готові воювати.