"Лялька Путіна": Дуда на Саміті миру жорстко пройшовся по Лукашенку

Читать на русском
Автор
1112
Анджей Дуда Новина оновлена 15 червня 2024, 21:40
Анджей Дуда

Президент Польщі нагадав, що Білорусь допомагала Росії та влаштовує гібридні атаки на своїх сусідів.

Росія не єдина веде війну проти України, їй також допомагає Білорусь в особі її диктатора Олександра Лукашенка. Саме з її території було проведено наступ на Київ на початку вторгнення.

Про це розповів президент Польщі Анджей Дуда під час виступу на Саміті миру у Швейцарії. За його словами, у війні винна лише Росія, але це не означає, що вона діє самостійно.

"Я хочу розповісти про роль, яку лялька Путіна — Олександр Лукашенко — відіграв у цій війні, тоді як пригнічував своїх власних людей", — сказав Дуда.

За його словами, Лукашенко не лише дозволив росіянам використати його країну для нападу на Україну, а й упродовж трьох останніх років організовував серію гібридних атак на Польщу та країни Балтії.

Президент Польщі наголосив, що Україна, будучи жертвою нападу, має повне право захищати себе будь-яким способом, який не суперечить міжнародним законам. При цьому він наголосив, що міжнародна спільнота зобов’язана продовжувати надавати підтримку Україні у її боротьбі.

Як повідомлялося раніше, у Швейцарії з 15 по 16 червня проходить Саміт миру. За словами президента України, його мета полягає в тому, щоб світова більшість зробила конкретні кроки щодо вирішення питань пов’язаних з ядерною та продовольчою безпекою, а також щодо повернення депортованих осіб, у тому числі й викрадених росіянами дітей.